Universitetsroning

Vil du have god motion, frsk luft og være en del af et godt fællesskab?

Prøv universitetsroning mandag 19:00-20:30 og torsdag 16:30-17:30. Det er indendørs på romaskine indtil 2. april. Herefter foregår træningen på vandet hver tirsdag 17:45 og herudover efter aftale. De første par gange er gratis. Herefter koster det 110 kr/md. Tilmelding til træning kan ske ved at kontakte Lasse på 25 13 92 82 og benytte kalenderen her. Et login til kalenderen kan oprettes uden medlemskab i klubben.

Holdet

Universitetsroning er roning for universitetsstuderende o. lign. hvor der trænes til konkurrencer bl.a. mod andre universitetshold både på vandet om sommeren og i ergometrene (romaskinerne) om vinteren. Det er uddannede trænere der står for træningen (Lasse, Simon og Maria). Universitetsroning er ikke bare træning. Det er også hyggeligt samvær i klubben i form af fx fællesspisning, fester og lige det man gør det til. Mulighederne er mange og det er kun op til roerne selv at definere holdet.

Coastalroning

I andre store byer i Danmark (bl.a. Aalborg og Odense) er universitetsroning også at finde, men de har ikke alle samme mulighed eller udfordring som i Esbjerg. Grundet bølgerne i vandet mellem Fanø og Esbjerg er traditionel outrigger-roning sjældent muligt. Outriggeren er en meget smal bådtype der er optimeret til høj fart i blikvand. Roning i coastal-både er derimod ligefrem egnet til bølgegangen.

Coastalbåde er optimeret til høj fart i uroligt vand, men med den nødvendige stabilitet. I costalbådene ror man med to årer. Klubben har bl.a. en dobbeltrigget coastal firer m. styrmand. Coastal-roning er så nyt i Danmark at der endnu ikke er startet universitetsløb, men det er muligt at konkurrere mod andre roere til almindelige coastal-regattaer. Andre klubber er også i gang med at starte universitetsroning i coastalbåde op. Se coastalroning in action herunder:

Vintertræning

Om vinteren træner vi på ergometre indendørs. Der er også mulighed for styrketræning med vægte og maskiner ligesom i fitnesscentrene. Vi kører forskellige programmer egnet til de discipliner vi vil konkurrere i over vinteren. Træningen bør være forskellig alt efter om man træner til de kortere distancer under 2000 m eller over. Om vinteren kan vi deltage i universitetsløb til udvalgte mesterskaber og stille op i de almindelige klasser i mesterskaber landet over. Det er fx muligt at stille op til DM og se hvordan man klarer sig mod landets bedste i et ergometer. Ergometrene kobles til en pc og så kan man følge med på en storskærm og se hvor man ligger i forhold til hinanden under løbet. Til Euro Slide Open sættes 2, 4 eller 8 ergometre fysisk sammen sådan at man bevæger sig mere som man vil i en båd. Her sidder man faktisk stille i forhold til gulvet og så bevæger romaskinen sig under en.

(Foto fra Chicago Tribune)

Indmeldelse

Det koster 110 kr/md for studerende og 150 kr/md for andre at ro ved månedlig betaling. Det kan gøres lidt billigere med en årlig betaling. Indmeldelse skal ske efter maks. 2 prøvetræninger ved at tilgå ”Nyt medlem” på forsiden.